marți, 29 aprilie 2008

Da, Tilea candideaza pentru oameni!

Lucian Tilea este inginer dar nu numai atit.
De altfel nimeni nu e perfect si de aceea stie 3limbi straine, vorbeste germana ca pe limba proprie, vorbeste si limba saxofonului si a pianului, pe linga graiurile pomenite.Nu stiu daca il stie pe nea Gica de la sculerie dar la prima delegatie in strainatate va transmite urarile lui nea Gica oficialitatilor.Cum nicio fapta buna nu ramine nepedepsita a fost si consilier si viceprimar, are afacerea sa tehnologica si industriala (cuvint rar in Romania de astazi si de acum), colaboreaza cu un robot si cu ceea ce a mai ramas din muncitorii care sunt profesionisti si seriosi.
Romanii sunt buni meseriasi, chiar profesionisti, pe biroul sau de vice primar stau piese sudate de robotul Gica, piesele sunt contractate in strainatate si afacerea merge asigurind locuri de munca platite bine si serios.
Simturile lui Lucian Tilea s-au ascutit inca de pe cind fiul sau era crescut cu sensibilitati de mama si cu exigente de tata, de atunci e posibil sa isi fi dat seama ca in PCR situatia e putreda...si nu a mai platit cotizatia din octombrie '89, dupa ce abia se inscrisese in aprilie'89, timp in care altii erau membrii in CC al PCR si cintau la mandolina beteaga si fara corzi a Partidului.
E usor sa spui ca nu se poate, e usor sa te echivezi si sa crezi ca prosteala merge la infinit, ca cei cu care stai de vorba sunt redusi si tantalai dar sincer trece vremea si se vede, adevarul iese la suprafata totdeauna.
Sa stii sa lucrezi cu oamenii care iti dau incredere, sa stii sa insufli speranta si mai ales incredere, sa vrei sa vezi in om si altceva decit prestatorul lucrurilor marunte si monotone pe care el le face cu onoare si demnitate, in modestie si supunere, este o arta si poate un dar din nastere.
Acelasi Tilea, din aceeasi salopeta a vorbit si a condus oamenii si blind si cu asprime iar locul sau de munca e acelasi loc unde oamenii gasesc intelegere, un sfat, rabdare, incredere si un profesionist.
Acestea sunt motivele pentru care Lucian Tilea a fost sfatuit sa candideze la Primaria Braila, nu pentru functie ci pentru oameni!
Aproape ca am uitat cum suna: 'Pentru oameni!'
Da, Tilea candideaza pentru oameni!

Un comentariu:

vedeumbre spunea...

Ehe, coane Trahanache, lasa-ne cu ce face si ce avere are Hern Tilea, si ce robotel pastoreste fiul rebel, ca nu ne da noua de mancare robotelul "familiei"(de parca ar fi pet-ul familiei), brailenii vor sa stie ce a facut din fundul fotoliului de vice, in care a stat tolanit timp de 4 ani? si daca ajunge in fotoluil si mai comod de la camera de vataf sef, ce va face? o sa-si scoata robotelul pe starda sa faca curat? sa construiasca un adapost pentru caini si sa-l si pricopseasca cu ceva bani moka de la U.E.? haide bre', matale nu esti om bre'.
Poporul asta "manelar", astia "prosti, da' multi" s-a saturat de "halit" logoreea unui mester in ale scuipatului de cuvinte "ce din coada au sa sune", ca au mai scuipat si altii, si dupa 4 ani, am ramas doar cu scuipatul. FAPTE, as vota cu 1000 de maini daca mi-ar putea da cineva garantia ca vom vedea un om la FAPTE.