luni, 12 mai 2008

Am vazut doi oameni care privesc spre un viitor comun

Au aceeasi virsta, au facut impreuna armata si au fost colegi de facultate.
Amindoi sunt tehnocrati si independenti, amindoi ocupa ultima pozitie pe buletinele de vot, numai ca unul candideaza pentru primar in Braila iar celalalt in Galati.
Orasele sunt aproape si deja interpatrunse, nu se poate vorbi despre separarea Galatiului de Braila sau a Brailei de Galati.
Lucian Tilea a fost invitat alaturi de Corneliu Mangalea in studioul MEGA TV Braila, ambii vorbind despre acelasi oras care va pastra cei doi plamini, cele doua componente, adica cele doua orase cu administratii si entitati separate dar au nevoie de expansiune si deschidere, deci de un teren comun.
Corneliu Mangalea e galatean, manager de succes, proprietarul echipei de volei care e a doua oara campiona si campion national la aeromodelism, detine un record de durata a zborului aeromodelelor de 2grame care zboara 38 de minute in salina, pasiune pe care o are de 30 de ani.
Lui Mangalea ii place viteza, ca si lui Tilea care stie 3limbi straine, cinta la pian si saxofon, face parapanta si aeroplanorism, se bucura de frumusetea baltii, calatorind cu caiacul si are experienta a 4ani de administratie publica locala, cunoscind legea si sistemele functionale.
Amindoi vad orasele apropriindu-se, Braila are nevoie de un minim urgent de 10mii de locuinte, la Galati cererea e cel putin dubla, Mangalea detine un proiect care poate scoate pretul unei case la 600euro/mp, ambii militeaza pentru proprietate deci nu pentru case sociale si ambii cred ca primariile pot intra in parteneriate de construire a unor case pe care apoi sa le dea locatarilor nu in chirie ci in proprietate, costurile ar fi mai mici, satisfactia ar fi mai mare, beneficiile sunt de ambele parti.
Am vazut doi oameni care privesc spre un viitor comun, poate ca exemplul lor trebuie urmat si de institutiile oraselor si de firme si de parlamentari care pot propune legi si proiecte comune.

Un comentariu:

Shorty spunea...

Lasand la o parte conotatiile politice, pentru ca nu am voie sa mi le exprim, nici macar sub anonimat, sunt fascinata de felul in care isi traiesc viata. Si ma refer aici la faptul ca ambii candidati stiu sa traiasca. Cred ca in primul rand brailenii trebuie invatati sa traiasca!