luni, 12 mai 2008

La MEGA TV despre Braila, identitate, locuinte si viitor.

MEGA TV Braila Galati a reusit grozav sa se implice in tumultul electoral, prezentind urbei fascinanta paleta de candidati la conducerea orasului.
Exista 'un ceva special' din partea tinerilor de la MEGA TV pentru Lucian TILEA, sa fie pentru ca legatura deja exista, Lucian TILEA aparind deseori din postura viceprimarului Brailei si vorbind chestiuni legate de administratie dar si pentru ca virstele sunt poate mai apropriate si mentalitatile sunt de asemenea cu aceleasi vecinatati. Astazi, de dimineata, viceprimarul Lucian TILEA a tinut sa anunte public derularea programului de refacere a fatadelor imobilelor si a propus initiativa de construire a mansardelor pentru care legea acum stipuleaza ca e suficienta derularea constructiei de mansarde conform unor noi conditii.
Lucian TILEA militeaza sa nu se stinga acea Braila care supravietuieste cu greu, este vorba de vechiul oras, zona arhitectonica de valoare istorica.
Braila e formata din 3 corpuri de case, celel vechi istorice, cele construite de regimul Ceausescu si cele care s-au alipit prin extinderea orasului.
Sunt necesari de construit peste 250km de canalizare, majoritatea caselor nu au fundatie si hrubele vin din istorie prin subteranul inca nedeslusit al orasului.
Refacerea fatadelor imobilelor, mansardarea conform legii, redarea identitatii au fost temele dezbatute astazi la MEGA TV Braila Galati, teme care au atras spectatori chiar din rindurile realizatorilor pentru ca orasul e facut din oameni si oamenii trebuie sa fie in atentia celor care vor ca orasul sa aiba viata si viitor.

Niciun comentariu: