sâmbătă, 3 mai 2008

La Gala presei Brailene, lui Marian Covache i s-a inminat premiul de catre Lucian Tilea

La 29 de ani, in zodia racului si in 'cal' dupa cel chinez, pasionata de scrierile lui Vintila Corbul si de filmele cu gangsteri, Dian Tusa http://dianatusa.blogspot.com/ organizeaza reusit la Braila Gala presei Brailene, la ora 19 in sala mica a teatrului 'Maria Filotti', cu o sumedenie de oficialitati si fete sus puse.
Parca e cu mult mai frumos decit sa tot spoiasca cojile de copaci cu var ca sa faca, ma rog, curatenie si sa atraga entuziasmul national la treaba.
La Braila Gala Presei a prins grozav, la Galati se organiza o gala liberala a Express TV care acum e in campanie, odata cu lansarea lui Catalin Negoita(directorul postului) in lupta pentru un loc in Consiliul Local Galati.
Corifeii liberali braileni nu au lipsit de la gala, invitati au fost si de la alte partide,chiar renumitul domn Bunea Stancu,acesta neaparind.
Meseria de jurnalist este liberala literalmente, are destule neajunsuri,dosnicii si greutati,nu e simpla iar Diana Tusa chiar a gasit un mijloc inteligent de a gasi resurse de comunicare si de apreciere a muncii celor din presa locala, fiind premiati si cei care lucreaza la cele doua televiziuni cu activitate in Braila Galati dar si inimoasa Camelia Gusatu care a realizat la Mega TV Braila ceea ce nu s-a putut realiza la Galati.
Diana Tuşa se recomanda pe blogul sau: 'Ambiţioasă. Încă idealistă. Încerc să fiu independentă. Fac politică liberală. Am multe idei. Unele bune. Pentru care merită să lupt.'
Pe batrinul primar Constantin Sever Cibu s-a pus pretul platit pentru curajul si efortul de a rupe Braila de groapa incacioasa a trecutului.
Subtil, publicul a aflat ca Braila va mai beneficia din toamna de 5000 de locuri de munca datorita hypermarketurilor, ceea ce e o trecere semnificativa de la economia falimentara a judetului producator de textile la pret de munca abuziv si cu forta de munca epuizabila feminina, la munca altfel dimensionata dar mediocru platita din hypermarket.
Braila are nevoie de dezvoltare economica reala, posibila prin investitiile ce pot fi dezvoltate prin parteneriatul cu firmele mici si mijlocii locale.
Categoriile nominalizate vizau cei mai buni reporteri, fotoreporteri, cameramani, reporteri de stiri, anchetatori de presa, talkshoweri, ca si jurnalistul anului, premiul fiindu-i acordat Mihaelei Dan care are un ac impotriva candidatului PD-L generalul Eugen Badalan care s-a scapat presei ca in 30 de zile face ordine in oras de o lasa pe Mihaela Dan fara piinea mincata din stirile legate de crime, violuri, violenta, diversele accidente si molestari cu care Braila s-a facut poate prea celebra.
Tot prin campania de presa organizata de Mihaela Dan si Liliana Stefan s-a reusit ca teatrul 'Maria Filotti' sa aiba proprietatea activelor imobilizate, astfel sa poata sa isi desfasoare activitatea si pe viitor.
Jurnalistul Marian Covache a primit premiul de la viceprimarul Lucian Tilea in aplauzele salii.
Nu au lipsit momentele umoristice ale trupei 'Berechet', ei au surpins placut presa cu o sceneta in care se jucau rolurile unor jurnalisti braileni de la ziarele: 'Arpacasu' ', 'Subiectiv'... Mihaela Dan a surprins ca gala acopera si un interes de natura politica, chiar Diana Tusa tinteste locul de deputat de Braila, iar ea chiar a reusit sa isi aproprie frumos o parte a presei si sa se faca stiuta de o mare parte a oamenilor politici locali.
Aventura a continuat cu recitalul lui Margineanu, unii politicieni deja retragindu-se pe holul imprsinant al teatrului pentru socializare si actiunile politice din campanie.
Braila are mule ramineri in urma, a pierdut 40000 de lcuri d emunca la o populatie de 200000 locuitori in perioada 1994-2004, somajul a atins cote alarmante si tendintele impuse de gruparea liberala au reorientat spre prezent si contemporaneitate orasul.
Pierderea ritmului, incetinirile si intrerupele sunt acum pericolele care pot reinvesminta prasul in haina uitarii, mai ales acum cind Europa ne simte ca parte din partile ei.
Campania la Braila e interesanta si istorica, orasul se lupta cu trecutul care pina mai ieri l-a condamnat cu dispret si nepasare la uitare si abandon. In fotografii sunt surprinse momentele cind viceprimarul Lucian Tilea a inminat premiul lui Marian Covache,momentul inminarii premiului Cameliei Gusatu,cuvintul de final al Dianei Tusa si al Mihaelei Dan, jurnalistul anului la Braila.





























Niciun comentariu: