marți, 27 mai 2008

Oamenii intii!


In oras partidele distribuie alimente, mi se spune. Ne bucuram, oamenilor li se da de mincare, ne-am bucura daca oamenilor li s-ar inlesni sa manince mai mult pentru ca partidele isi amintesc de oameni doar la alegeri. Mi-au dat lacrimile. parcurgem o criza profunda, o criza care poate insemna o mare oportunitate sau lenta si sigura degradare pe care o tot parcurgem in acesti 18 ani. Tocmai acum multi spun ca este degradant pentru ca partidele santajeaza oamenii, isi cumpara voturile cu mincare.Oamenii nu vad ca tocmai partidele le-au redus mincarea dar e bine ca pot da alimente, inseamna ca ar putea sa o faca zilnic si asa ar si trebui, pentru cei in nevoie.
Ciinii nu pot disparea decit cind pe strazinu va mai fi mizerie iar pe strazi nu va mai fi mizerie decit atunci cind curatenia se va face integral in oras ci nu numai in 20% din suprafata.
Exista partide care au slogan: 'mai bine pentru mai multi'.
Mai bine pentru toti, fiecare dintre noi in parte si cu totii impreuna.
Oamenii intii,apoi politica!
EI trebuie sa fie salvati invatind sa se salveze ci nu sa tot depind mizer, dupa cum au ajuns batrinii nostri de astazi, de tatucii care ii hranesc cind au nevoie de voturile lor si apoi ii uita sau isi amintesc de ei cu raceala.
Oamenii intii, inseamna ca tinerii de astazi sa nu ajunga ca miine sa fie hraniti cu resturi si cu mila ca batrinii de astazi.
Oamenii intii, inseamna ca orasul sa nu fie condus de o mina de oameni si de clientii lor ci de mai multi, de multi, de toti si de interesele lor.
Oamenii intii, sa isi cistige piinea, sa isi plateasca medicamentele, sa isi cumpere masinile, sa isi permita educatia, sa se poata hrani, sa imbatrineasca demni si frumos.
Oamenii intii, inseamna si cei care sunt stapinii actuali ai orasului sa poata imbatrini senini nu senili.
Legea nu prevede nimic expres despre limita de virsta sau starea de sanatate a candidatilor dar daca
analizati fotografiile celor care apar pe afise si daca le comparati cu personajele din realitate, veti fi surprinsi ca ei sunt alte persoane, mai batrine, mai epuizate, mai erodate de stress.
Unii se lupta din rasputeri sa nu piarda, putini se lupta sa cistige.
Majoritatea celor care acum candideaza sunt anonimi cu functii in care au produs umbra si tacere.
Majoritatea celor care acum candideaza sunt produse politice reciclate ale epocii trecute care daca ar fi fost continuata de mult ii scotea la pensie, prin politica de cadre pe care o practica.
Cum ar putea ei convinge tinerii de 18, 25, 35 si 45 de ani sa vina la vot si sa ii voteze?
Oare degeaba spunea chiar Iisus ca e nebunie sa pui petice vechi la haine noi?

Niciun comentariu: